top of page
  • Obrázek autoraOndřej Nečas

S Ondřejem Krátkým (LIFTAGO) o improvizaci a jejím dopadu


Dnes začínáme se sérií rozhovorů s absolventy naší ŠKOLY IMPROVIZACE. Zajímalo nás s odstupem času, jak Ondra využívá své získané dovednosti a jak mu to pomáhá v životě.

Můžeš nám o sobě něco říct?

Rád si rozšiřuju obzory a myslím, že člověk dokáže cokoliv, co si usmyslí. Jediná překážka je vlastní hlava.

Kde pracuješ?

Jsem spoluzakladatel start-upu Liftago. Staráme se o to, aby byly taxíky dostupnou (časově i cenově) a spolehlivou součástí městské dopravy. V mobilní appce ukazujeme každému nejbližší volné řidiče za rohem, jejich cenu a hodnocení ostatními zákazníky, ať už ti řidiči používají jakýkoliv dispečink. Taxíky jen v Praze najezdí zbytečně přes milion kilometrů každý měsíc, protože neexistuje transparentní nabídka těch nejbližších – tohle změníme.

Jak jsi se dostal k improvizaci a co jsi si o tom zpočátku myslel?

Chtěl jsem si vyzkoušet něco jiného, vyjet zase jinam ze zajetých kolejí. Výlet z jedné komfortní zóny do druhé... Mým přáním bylo se zas posunout o něco dále a také se pobavit. Obojí se podařilo.

Myslíš, že ti pomohla improvizace v práci? Jak?

Pomohla mi lépe pochopit, co to je ta pravá spolupráce, poslouchání a pozornost k ostatním v týmu. V improvizaci si můžete kreativně vymyslet cokoliv, ale aby se na to dalo koukat, musí tam být totální vnímání ostatních a naprostá synchronizace s nimi.

Co ti ŠKOLA IMPROVIZACE přinesla?

Kromě spousty inspirace pro práci i osobní život mi impro hodilo do skvělé skupiny naprosto odlišných lidí. Člověk si to neuvědomuje, ale obklopuje se hodně podobnými lidmi. Je dost prospěšné improvizovat s totálně odlišnými týpky :-)

Je něco co ti opravdu v IMPRO škole nešlo?

Nešlo mě toho určitě víc, ale byla to stejně sranda a nakonec jsem se vždycky něco nového naučil. Hlavně o sobě. V impro je tolik možností se něco naučit...

Doporučil bys školu svým kamarádům?

Ano. Když nevíte, do čeho jdete, jděte na ukázkovou hodinu. Vemte s sebou kamaráda, ať odhodíte prvotní strach z něčeho nového.

Děkujeme moc za rozhovor a přejeme hodně úspěchů jak v životě, tak v Liftago

Ukázkové lekce

Potřebuješ výzvu?

Udělej první krok v bezpečí hry.
bottom of page