top of page
  • Onřej Nečas

KDYŽ FESTIVAL SLOUŽÍ A POMÁHÁ


Za poslední 4 roky jsme uskutečnili přes 20 absolventských vystoupení, na které chodili hlavně kamarádi našich studentů ze ŠKOLY IMPROVIZACE. Letos v lednu jsme poprvé tyto představení strčili pod kabát festivalu. Co nás k tomu vedlo?

V létě 2016, jsme pořádali víkendový workshop na Malé skále, kde nás zaujala malá dítka z dětského domova z Liberce, která tam byla naprosto náhodou ubytována a tak jsme se domluvili, že jim uděláme improvizační představení, abychom je rozveselili. Výsledek byl fascinující v mnoha ohledech. Děti kladou neuvěřitelné nároky na herce, protože udržet jejich pozornost je opravdová výzva. Jejich vděk a následná autogramiáda všech vystupujících byl velmi silným momentem, který nás přiměl k tomu, abychom tím, co se u nás lidé učí, mohli i pomáhat a rozdávat radost tam, kde ji třeba není tolik.

Druhým hybatelem bylo pak srpnové IMPRO V PARKU, kdy jsme každé pondělí udělali otevřené workshopy pro veřejnost ve Stromovce, za symbolické vstupné, které šlo na podporu vzdělávání hendikepovaných v Borůvka Praha o.p.s.. Vybrali jsme tak 21000,- Kč, které jsme jim předali v plné výši.

Tyto dvě akce nás vedly k zamyšlení, jak posunout absolventská vystoupení zase o kousek dál a tak bylo nasnadě se na všechny setkání podívat jako na festival.

Slouží to k několika účelům:

  1. Prezentaci širšímu publiku toho, co se u nás žáci naučili a co je baví.

  2. Finanční pomoc Borůvce (www.boruvkapraha.cz), protože dělají super věc, které je potřeba pomáhat.

  3. Podpoře celé naší myšlenky a aktivit, které se snaží pomáhat všem co na sobě chtějí makat, chtějí se v životě posunout o kousek dál a hledají cestu.

Rádi bychom vás tedy pozvali na dnešní improvizované vystoupení naší skupiny PS:IMPRO, které proběhne od 20:00 ve STUDIU PAMĚŤ (více na www.improfest.cz).

Druhá a neméně inspirativní pozvánka míří k večeru IMPRO TALKS, který proběhne 6.2. ve Studentském Klubu Celetná 20, kde se vám představí naši studenti s jejich příběhy - témata jsou volná a jsme moc zvědaví, co si připraví :-) V rámci tohoto večera vystoupí i Jiří Charvát (student a dechberoucí storyteller) a Lukáš Venclík (Herec, moderátor a zkušený lektor), kteří se představí ve svých STAND UP představeních pod názvem “CHYTRÝ KLUCI”.

Vstupné na obě akce je opět dobrovolné, tak neváhejte a doražte si pro dávku inspirace ;-)

ON

Ukázkové lekce

Potřebuješ výzvu?

Udělej první krok v bezpečí hry.
bottom of page